juni 22, 2024

HQ Nieuws

Roken & Sigaretten

Chocolade

3 tips voor verslavingen

Wanneer je met een verslaving woelt is het moeilijk om zicht kwijt te raken op het doel. Dan kan verslavingszorg wel handig zijn. Als je het merkt en het nog net niet te laat is dan kunnen deze tips je helpen je verslavingen te overkomen. Ga voor professioneel advies altijd naar een arts of een deskundige. Voor meer informatie: https://www.connection-sggz.nl/.

Een oude hobby nieuw leven inblazen

Steevast zullen verslaafden hun interesse in hobby’s verliezen naarmate ze steeds meer verslaafd raken aan hun poison. Nadat je bent gestopt, is het belangrijk om oude hobby’s nieuw leven in te blazen. Dit zal niet alleen je gevoel van eigenwaarde vergroten, maar zal ook een regelmatige herinnering zijn aan je nieuwe manier van leven. Zoals de meeste gedragsverslavingen is het belangrijk om een gezondere activiteit te vinden om negatieve verslaving te vervangen. Dit zal houden je gericht op de voordelen van je nieuwe manier van leven in plaats van op wat je mist.

Wees bijzonder waakzaam in de aanloop naar speciale evenementen

Uit onderzoek blijkt dat verslaafden vaak problemen hebben met het beheer van impulsbeheersing en met het uitstellen van bevrediging. Erken de noodzaak om je vastberadenheid te versterken wanneer speciale gebeurtenissen op de kalender worden geplaatst. Als je bijvoorbeeld sportgokker was geweest, dan kunnen speciale evenementen zoals wereldbekers voetbal en Europese kampioenschappen, het tennistoernooi van Wimbledon, het Cheltenham Festival, Royal Ascot of de Ryder Cup bijzonder uitdagend zijn. Misschien moet je de toegenomen hype binnen de media rond deze evenementen voorkomen, vooral wanneer bedrijven speciale aanbiedingen hebben.

Vind manieren die u helpen beter om te gaan met stress

Stress is de barometer van hoe we omgaan met onze emoties en kan een belangrijke factor in terugval van verslaafd herstel. Het is van vitaal belang om nieuwe, gezonde manieren om te gaan met stress te vinden, of dat nu lichaamsbeweging, meditatie, hypnotherapie of praten met een vertrouwde vriend is. De risico’s zijn dat de verleiding om terug te vallen in het verslaafde patroon sterker en sterker zal worden naarmate je meer gestrest raakt.