juni 18, 2024

HQ Nieuws

Roken & Sigaretten

Waterpijp kopen

Een nieuwe waterpijp kopen? Houd rekening met deze aspecten

Wanneer je een of enkele keren in een café een waterpijp hebt gerookt en je was enthousiast over deze ervaring, dan overweeg je nu misschien om zelf een waterpijp kopen. Zo’n waterpijp, ook wel shisha genoemd, vormt immers toch een mooie manier om samen met vrienden of familie een aangename rookervaring te hebben. Het aanschaffen van een waterpijp is echter natuurlijk niet iets dat je elke dag doet. Daarom lees je hieronder enkele tips waarmee je rekening kunt houden tijdens je aanschafproces.

Hoe vaak je de waterpijp gebruiken?

Er zijn waterpijpen in verschillende afmetingen en uitvoeringen. Ook bestaan er vrij duidelijke kwaliteitsverschillen wat betreft shisha’s. Echter moeten ook de minder goede uitvoeringen een bepaalde kwaliteitsstandaarden voldoen. Echt slecht zal je waterpijp dus nooit zijn. Als je dus van plan bent om af en toe, alleen bij gelegenheden, de waterpijp te gebruiken, dan kan een relatief eenvoudige variant gerust volstaan. Wanneer je echter zinnens bent om voor een lange tijd vaak te gaan roken, dan kun je beter inzetten op een zo goed en duurzaam mogelijke variant.

Waterpijp kopen

Gebruik je de shisha met één of meerdere personen gelijktijdig?

Als het je voornemen is je waterpijp met meerdere personen tegelijk te gebruiken, dan is het aan te raden een exemplaar te nemen met meerdere slangen en mondstukken. Houd er overigens rekening mee dat de kwalitatieve rookervaring hierdoor niet per se beter wordt.

Speciale voorkeuren?

Tenslotte is het uiteraard zaak dat je je gevoel ook laat spreken bij het aanschaffen van een nieuwe waterpijp. Dit is namelijk wel een aankoop die dusdanig groot is dat deze aan je smaak moet voldoen. Heb je dus bijvoorbeeld speciale voorkeuren met betrekking tot je ideale shisha, bijvoorbeeld voor een bepaald merk of een zekere herkomst? Geef daar dan gerust gevolg aan.