juli 19, 2024

HQ Nieuws

Roken & Sigaretten

Stoppen met roken; 3 magische tips

Steeds meer mensen willen stoppen met roken. Om mij heen zie ik steeds minder mensen roken en ook is het minder druk in de rokershokken. Ik ben super blij dat steeds meer mensen stoppen omdat het gewoon oh zo slecht is. Om af te komen van een verslaving is super moeilijk en daarom oordeel ik ook niet over degene die wel roken. Ik wil jullie juist helpen en daarom hieronder 3 magische tips om te stoppen.

Elektrische sigaret

Het aanschaffen van een elektrische sigaret is zeker wel de eerste stap om te stoppen. In een elektrische sigaret kan nog steeds nicotine zitten maar je kan er ook voor kiezen om langzaam af te bouwen naar het roken zonder nicotine. Een elektrische sigaret bevat e-liquids, wat een vloeistof is en het hoofdingrediënt is van een e-sigaret. Wil jij ook graag een e-sigaret? Neem dan eens een kijkje bij E-smokey.

Waarom rook je?

Veel mensen stoppen zomaar met roken en merken dat ze dan gaan aankomen. Dat is ook niet zo gek want je lichaam gaat zoeken naar een vervanger. Dit is dan vaak voedsel. Voordat je stops met roken moet je de WHY voor jezelf uit gaan zoeken. Rook je voor de gezelligheid? Zoek dan een hobby dat jou hetzelfde gevoel geeft. Rook je voor stress? Ga dan op yoga als dat jou hetzelfde gevoel geeft. De boodschap is dat je niet zomaar moet stoppen maar eerst de oorzaak van het roken moet achterhalen. Alleen zo ga je roken niet vervangen met andere, negatieve activiteiten.

Doorzettingsvermogen

De laatste tip is dat je het gewoon moet willen. Je moet het niet doen omdat andere het doen. Jouw intrinsieke motivatie is van belang want zonder die motivatie gaat het ook niet lukken. Probeer die te vinden en ga er dan helemaal voor!